Колеги колата взе много страшно да ручи и бръмчи като трактор. Ходих при майстора дето ми сменя ремъците и той вика, че ми трака по генерацията някъде. Един колега дето кара дизелаци от 10-тина години вика, че ми трака меката връзка. Та тази мека връзка трябва ли да се мести вътре свободно като я хвана примерно в двата края или трябва да си стои цяла без да се движи вътре нищо? И ако наистина е мека връзка някой да ме ориентира за цена за нова и откъде мога да си намеря?
Известие
Collapse
No announcement yet.
JTD разтрака се като трактор
Collapse
X
-
А къде я има, защото тук в Плевен ме засилиха с 50-60лв и трябвало на човек с гърнета дето се разправя, че се режело и се заварявало. То и аз мога да си сваля тая част с меката връзка и да си я резна с ракетата и после електрожено? Верно ли е такава работата или ме пращат по върбата?
АААА! И трябва ли да си я движа свободно в средата като я хвана в двата и края? Защото отвън няма никакви визуални признаци да и има нещо?!Last edited by Cardinala; d.m.y г., 23:19.
Comment
-
Голям проблем хора!!! Май работата не е свързана с генерацията! Днес един приятел ми погледна колата и закачи на компютър и излезна грешка "Зацепване на колянов вал с разпределителен вал" и вика, че ми е прескочила зъб. Той каза, че има голяма вероятност да се размина само с презацепване на ремък или евентуално някоя подбита чашка, защото колата няма промяна във вървежа и върви много прилично. Някой по-запознат с тоя дизел да даде мнение и вероятности, защото вече ще побелея от майстори. Досега няма един път да съм отишъл с някоя от алфите на майстор и после да не пипам нищо след тях.
Comment
-
колега, грешката която излиза е от датчика за положение на разпределителния вал. първо му намерете буксата и я напръскайте с контактен спрей. ако пак я запише ще трябва да свалите външния ремък и да махнете капаците на ангренажния ремък и да проверите дали е на белезите и ще имате и достъп до датчика който може да е скапан
тука от 47 страница надолу пише
http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...aintenance.PDF
на меката връзка може да и навиеш минерална вата само за пробата, да видиш от нея ли е.новата се слага със скоби, не ти трябва заварчик, продават се на дължина и диаметър. иначе може и някой тампон на двигателя да е.точка
Comment
-
Утре колата ще я прегледат дали е прехвърлила зъб. Ако не е обаче, не знам какво да я правя. Тогава ще гледат генерация и тампони, но тя трака много силно отгоре на капака на клапаните. Не знам ако е скъсана тая мека връзка дали ще се чува там? Просто не му вдявам грам на тоя дизел, да беше бензинка по-лесно щеше да ми бъде.
Comment
-
подобно чудо сполетя и един приятел с една Марея. Оказа се, че има един клапан отзад за дообрабтка на изгорелите газове(ЕГР) и този клапан му се извадила тръбичката или му се беше прецакала гарнитурката (не си спомням точно), но звукът явно е като при тебе, защото и той беше тръгнал да сменя меки връзки и да гледа гърнетата.
Моят съвет е да проверите и това като вариянт. Ако желаеш, колега, разгледай и тази темичка за повече инфоhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32945Last edited by YORDAN alfa maniac; d.m.y г., 02:26.Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts
Comment
-
Значи колеги ремъците не са мръднали уж от белезите. Ходихме на консултация при един друг майстор той каза да запушим ЕГР-а и тракането поотихна малко, но пак се чува и точно най-силно е от самия клапан или зад него. Възможно ли е вътре в клапана нещо да трака, при положение че сега тръбата преди въздушния колектор е затворена с ламарина? Вакуум маркучето не играе роля ако го махна или сложа в тоя случай. Защото майстора иска да ми сваля капака на клапаните и да мерел хлабини и да гледал с няква тел през инжектора къде се намирало буталото. Не знам вече какво да я правя тая кола, а пък иначе си върви без проблеми вече 2-3 седмици откакто трака и разлика във вървеж, разход, пушене и т.н. няма. Не знам как се сваля генерацията откъм мотора да видя да не би да е сцепена от вътрешната страна?
Comment
-
Я да питам някой по-грамотен да ми каже къде е белега на коляновия вал, защото на мойта шайба има 3 белега и майстора я бил зацепвал по средния по спомени!!!
Comment
-
Не знам какво е това, но ако не го върти ангренажа едва ли е то, защото при откачен пистов ремък пак си бръмчи така колата
Comment
-
И как да го провера това дали е скъсано? А и друго тракането се чува отгоре на мотора дето е разпределителния вал и клапаните, а не долу!?
Comment
-
Скромната ми обща култура в сферата на дизеловите двигатели, която се базира най-вече на задълбочено изучаване на писанията в жълтата преса, ме кара да ти препоръчам да хвърлиш око на тази тема.Last edited by trustworthy; d.m.y г., 23:08._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
Comment